When: 2. Sep 2010 at 00:00 -

Abstract

Geek Night:

Scrum er ikke Agilt!

Taler: Jesper Boeg, Agile Coach og Udvikler hos Trifork

Tidspunkt: September 2, 2010, kl. 16.00 - 18.00

Sted: coMinds, Vesterbrogade 95A, 1620 København V

Kontakt
Tine Grarup

Pris: Gratis

Sprog: Dansk 

Indhold:

Det er nok ikke nogen tvivl om grundprincipperne i Scrum er Agile. Korte iteration, ”inspect and adapt” og et konstant fokus på forbedring gennem regelmæssige retrospectives er alle principper der går godt i tråd med Agil softwareudvikling.

Alligevel har rigtig mange virksomheder store problemer med for alvor at få deres Scrum projekter til at fungere effektivt. Det er der rigtig mange grunde til og en af dem er måske, at hvor der i Scrum er et stort fokus på at tilpasse organisationen, teknikken og udviklingsprincipper til Scrum-metoden, lægges der meget lidt vægt på at tilpasse Scrum til den kontekst projektet befinder sig i.

I dette gå-hjem-mødes 1. halvdel vil jeg forsøge at argumentere for, at den ”Silver Bullet” mentalitet, der i de senere år har domineret Scrum implementationer, fundamentalt set er forkert og ofte ender med at skade projekterne mere end det gavner. Jeg vil forsøge at underbygge argumentationen med egne praktiske erfaringer, teorien bag de Lean principper Scrum stolt læner sig op ad, samt paralleller til de tidligere Exstreme Programming projekter. Budskabet er ikke at Scrum er forkert, men at det er et blandt mange værktøjer, og vi derfor bør se kritisk på, hvordan vi anvender det i vores egen kontekst.

Forhåbentlig giver dette anledning til en del debat så vi kan bruge den 2. halvdel på at diskutere, hvordan dette verdensbillede passer med jeres praktiske erfaringer og syn på verden.

Hvem henvender gå-hjem-mødet sig til: 
Udviklere, projektledere og ledere med interesse for eller erfaring med implementationen af Scrum og andre Agile udviklingsmetoder.
 
Hvad får deltagerne ud af det: 
Et mere nuanceret billede af Scrum-metoden og de principper den bygger på, samt en opfordring til at tænke hele værdikæden ind og tilpasse projektet til den kontekst det befinder sig i.

Bio:

Jesper har arbejdet som Agile Coach og Udvikler hos Trifork de seneste 4 år. Han er kandidat fra Aalborg Universitet hvor han skrev speciale om succesfuld håndtering af distribuerede softwareprojekter.

Med et altid Lean focus hjælper Jesper teams med at benytte Agile principper og håndtere de organisatoriske og personlige udfordringer der følger med. Jesper mener at manglende kommunikation er roden til alt ondt, og at tillid kun kan opnås gennem total gennemsigtighed i hele organisationen. Jespers arbejde bygger på Lean principperne og troen på at succes skabes ved at kigge på hele værdikæden og fokusere at skabe flow og nul-fejl mentalitet gennem løbende forbedring.

At få “Agility tilbage i Agile” har været Jespers mantra på det seneste. Det er hans erfaring at standardiserede Agile regelsæt er blevet indført i mange organisationer, hvilket er usundt i forhold løbende forbedring og modstrider de grundlæggende Agile værdier. Det gør det svært for projekterne at bruge ressourcerne effektivt og tilpasse sig til den kontekst de befinder sig i. 

Registrering:


We're sorry, registration is closed