When: 14. Oct 2010 at 00:00 -

Abstract

Geek Night:

Programming, structure and style

What enterprises can learn from 20 years of open source community developed software?

Speaker: Kresetn Krab Thorup

Time: 14 Oktober, 2010, kl. 15.30 - 17.30

Place: Danske Bank, Edwin Rahrs Vej 40, 8220 Brabrand

Contact: Tine Grarup

Fee: Free of charge

Language: English

Abstract:

what enterprises can learn from 20 years of open source community developed software.

Det er nemt at lave mange fejl i programmer: skriv meget kode – statistikken bakker det faktisk op. Der er typisk 10-50 fejl pr. 1000 linier kode – uafhængigt af programmerigssprog! Netop derfor er det væsentligt at vores programmeringssprog og frameworks tillader, at programmer beskrives kort og koncist.

På denne Geek Night vil vi se på aktuelle strømninger indenfor programmeringsstile, der understøtter denne tanke, og hvad man kan gøre ved dette “problem” uden nødvendigvis at skulle skifte programmeringssprog. Vi vil bl.a. se på “clean code” bevægelsen, Inversion of Control (IoC) og Convention over Configuration (CoC) patterns, som har påvirket både frameworks og sprog/platforme væsentligt de seneste år.

Et af de områder hvor vi fremadrettet har udfordringer er, at skrive programmer med samtidighed til multicore osv. Med de værktøjer der er udbredt idag – tråde, låse, monitors, osv – er det min erfaring, at vi skriver alt for meget og alt for fejlbehæftet kode. Dette er den næste arena for store omvæltninger! Vi skal i høj grad til at lære nye teknikker, så vi kan lave multi-programmer uden at skrive en forfærdeligt masse – og forfærdeligt grim kode. At Google lige er kommet ud med deres nye programmerringssprog Google GO er et eksempel på, hvad vi har i vente.

Målgruppe:

Alle, der har ansvar for software (læs: også din projektleder / chef). Det kræver ikke kendskab til specifikke sprog eller teknikker at deltage på denne Geek Night. Hensigten er, at du kommer herfra inspiration til at gøre dine programmer simplere og lave færre fejl.

Kresten Krab Thorup:

Teknisk direktør (CTO) i Trifork, og ph.d. i datalogi. Kresten arbejder til dagligt med alle aspekter af teknisk ledelse og vision, og er bl.a. med til at udvælge materiale til Triforks JAOO og QCon konferencer.

NB. This will be held in English!

Registration


We're sorry, registration is closed